joi, 19 aprilie 2012

FESTIVALUL PASCAL EDIŢIA ÎNTÂI GĂZDUIT LA MĂNĂSTIREA BOCANCEA

Astăzi, joi, 19 aprilie, pentru prima dată în raionul Sângerei, în incinta mănăstirii Bocancea, a fost găzduit cântecul pascal, interpretat atât de coruri bisericeşti, cât şi de ansabluri corale ale caselor de cultură, a bibliotecilor, a şcolilor din cuprinsul raionului Sângerei. Evinimentul a fost organizat sub patronajul Direcţiei de Învăţământ, Tineret şi Sport, a Direcţiei de Cultură, la care şi-au adus aportul şi primăriile.
Scopul concertului este de a promova tradiţiile şi cultura locală, de a le valorifica, de a le scoate la lumină, de a le răspândi.



După bătaia toacei şi a clopotelor, a fost oficiat un Te-deum de binecuvântare a pelerinilor, dar şi a exponatelor pe care le-au adus localnicii, încondietorii, meşterii de icoane şi gospodinele.
Festivalul a constat din mai multe părţi. Prima parte a festivităţii a fost dedicat concertului cântecului pascal, la care au participat peste 20 de formaţii. A doua parte a avut obiectiv prezentatea de icoane, confecţionate manual fie croşetate, pictate sau icoane vechi moştenite.
A treia parte cu genericul "Coşul Pascal" a constat dintr-o expoziţie de ouă încondeiate. Ultima parte a fost o probă de gastronomie. Cuvintele sunt de prisos, dacă priviţi reportajul video şi foto de mai jos.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu